4 martie 2008

Visul florilor de cires


Ce gasesti intr-o floare de cires?
E o intrebare care pentru fiecare in parte are un raspuns.
O floare de cires e primavara, e puritate si gingasie, e ceva ce mereu ne dorim si dupa care alergam o viata intreaga.
Un intreg univers de ganduri frumoase si calde, mangaiate de un soare renascut din friguri aspre si sclipiri reci de zapada si urme de ceata ce ne inconjoara ca o pacla amara.
Un vis precum o adiere distincta pe care ne-o dorim infinit.
Cum e cand o femeie are visul asta implinit?
Nu stiu daca se gasesc suficiente cuvinte sa poti crea o asemenea imagine. Nu se poate descrie starea de plenitudine, dorinta de a darui totul pana la extenuare, de a sorbi si a te hrani cu fericirea celui de langa tine, de a muri si a renaste in fiecare clipa doar pentru a aduce zambet si implinire, de a conferi liniste si suspans atunci cand trebuie…
Nu trebuie sa ceri, trebuie doar sa dai…totul.
Sa te lupti singura cu tristetile tale, sa alungi fantasmele, sa te redescopri, sa nu arunci tenebrele in jumatatea ta ci sa absorbi cu placere pe cele aruncate in tine, sa te hranesti cu ele, sa imaginezi si sa brodezi o perpetua stare de flori de cires.
Cand ceri ceva inapoi totul se termina pentru ca atunci inseamna ca ai secatuit, pentru ca atunci te-a inconjurat singuratatea, pentru ca atunci ai abadonat si ai recunoscut ca nu mai ai resurse. Si atunci trebuie sa dispari. Cu linistea si candoarea petalelor de cires duse de vantul verii, sa lasi acel suflet de langa tine bogat si dornic, nestrivit si innegurat, plin de tine si de implinirea pe care ti-o doresti pentru el si pentru a face asta trebuie sa iubesti florile de cires.
Chiar si in moarte barbatii trebuie sa aiba culoarea florii de cires…

3 comentarii:

  1. Flori de cires..... ce asociere fina pentru un suflet de femeie. Asocierea asta mi-a deschis deodata o cutie cu ganduri mai deosebite. Multumesc pentru ca ai apasat "butonul"asta.

    Daca asi avea, drept multumire t-iasi aduce o crenguta cu flori de cires. Deocamdata merci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Barbatii flori si femeile fructe?! Asa este firesc si n-ai nevoie de oul dogmatic ca sa intelegi un cerc. Daca dintr-o coasta se poate crea o femeie, din restul eu as face un harem!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prefer trandafirii negri:P Oricum..sper că vei recunoaşte o floare de cireş.Şi nu mă refer la faptul că nu ştii cum arată...:P

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!!