2 iunie 2008

Methempsihotic.....

- Dansati domnisoara?
- Dansez daca asta doriti domnule!
Si tabla de sah a inceput sa se roteasca intr-un ritm de incantatie benevola si ciudata.
Totul este un iures fara forma si o tabla de sah cu 64 de patratele.
Alb si negru, simplu, decrepit si aproape vulgar pentru ca aceasta tabla de sah a fost pusa acolo din cauza ipocritilor. Pentru ca ei sunt prea scunzi si nu vor ca oamenii sa vada asta.
Dar degeaba!!
Culorile se amesteca la fel in vartejul dansului, senzatia vertijului e aproape palpabila, fortele fizicii nu mai au regula ci doar se abstractizeaza…
Ce este ipocrizia?
Un dans pe o tabla de sah cu 64 de patratele….
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!!

8 comentarii:

  1. Din cate stiu eu metempsihoza este definita conform specialistilor ca fiind conceptul reincarnarii omului dupa moarte in alte forme de viata plante,animale... Desi am observat ca exista un 'h' in plus totusi nu am surprins legatura dintre ipocrizie, asa numita 'tabla de sah' si metempsihoza...poate nu am fost eu destul de profund ca sa pricep,dar sper ca ma vei lamuri tu,doamna mea...

    RăspundețiȘtergere
  2. E un dans al cuvintelor, al pieselor dupa care se ascund oamenii, a patratelor prejudecatilor, a dorintelor de a fi ceea ce nu esti...me theme psihotic...nu puteam sa pun y :) domnul meu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum inteleg ... e vb de 'persona' ,masca ce toti la un momendat o purtan:), deoarece intr-un moment al vietii noastre am ales gresit drumul si am facut exact ce nu ne doream , iar acum regretele si nemultumirea ne duc sa 'purtam' o masca.

    Dar putem lua aceasta persona si ca pe o indreptare,purtam aceasta masca pana cand indreptam ceea ce am facut si atunci nu mai e nevoie sa purtam acea masca pentru ca suntem sinceri cu noi insine

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu dragul meu anonim:) Aici ma refeream la mastile celor din jurul nostru, la cat de dureros este cand cineva drag le poarta cand nu este necesar, cand stie sigur ca nu trebuie sa le poarte si totusi o face. Daca am ales un drum in viata si am fost constienti ca e cel gresit vina ne apartine si trebuie asumata. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne autopedepsim si sa nu mai dorim.
    Greselile in viata nu se repara niciodata pentru ca a incerca sa facem asta inseamna ca ne omoram toate visele. Trecem peste ele, invatam din ele dar nu le purtam ca pe o povara si ne autoflagelam.
    Si asta inseamna sa nu ai masti. Asta iti da puterea sa-ti urmezi visul si dorinta. Daca nu e asa ne ofilim, suntem criminalii propriilor noastre dorinte.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, invatam. Insa cand repetam aceleasi greseli din nou si din nou :)... raspunsul meu si el se refera la altceva , citeste-l printre randuri. Viata , stilul de viata din secolul asta se schimba, iar noi credem ca tot ce zboara se mananca. Si noi suntem de vina, de ce? pentru ca noi gresim acelasi lucru mereu si postam in victime apoi.Referitor la ce ne dorim si ca le omoram , este o chestie relativa , oarecum:). Dar acum fiecare vb din punctul lui de vedere.
    Iti multumesc draga doamna pentru mica noastra conversatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Luand totul personal dragul meu anonim din punctul meu de vedere ar suna cam asa!
    Imi place sa treiesc la nebunie starile de "tot ce zboara se mananca" dar asta nu inseamna ca nu stiu sa decelez:)
    Imi place sa ma cufund in ele. In ceea ce priveste victimizarea insa vreau sa-ti precizez ca, pornind de la textul postat, o detest. Acest text era o concluzie. Nu sunt o victima a acestei ipocrizii. Din contra. Ma incanta dezvaluirea ipocriziei si mai ales am multe de invatat din asta.
    Repetarea greselilor? Absolut relativ. Cred ca porneste tot din acea placere de cufundare in "tot ce zboara se mananca". Si eu iti multumesc stimate anonim pentru aceasta deosebita conversatie si sper sa ne mai"ciocnim" pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Traim prin greselile noastre de zi cu zi si ele ne definesc. Fara rusine, fara regrete si fara riduri inutile. Restul sunt ispite ale subiectivitatii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sahul e un joc cu piese egale, in doua culori. Nu lasa loc de ipocrizie si nici de masti, doar de inteligenta si experienta acumulata din alte greseli. Ipocrizia e doar o parte din lume, de care ne lovim toti si supravietuim, difera doar avariile. Mi-a luat ceva timp sa inteleg un mare boxeur ce juca fara garda, avand mainile lasate lejer pe langa corp. Apoi..am inteles ca demonii sunt in interior, in exterior ai doar parteneri de interactiune. Colorati asa frumos viata domnisoara, incat chiar pare ca merita traita..

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!!