2 august 2010

Cafeaua de dimineata...


O cafea iubire?
Imi asez obrazul in palma. Inchid ochii. Incep sa numar in gand cele zece secunde...
O eternitate de trairi asezate pe un obraz cald si uneori nedumerit.
Imi spuneai candva ca a ma intoarce si a ramane ancorata in simbolurile mele inseamna o involutie.
Te-am intrebat de ce.
Ai spus ca ancorarea in acele tairi este ca o legatura stransa, ca o pauza a unui zbor spre alte inaltimi. Ca o orbire ce se intinde peste ceea ce ma inconjoara, nelasandu-ma sa privesc stralucirea intrinseca a pietrelor pretioase.
Ti-am spus atunci, cu nonsalanta si ingamfarea scriitoarei din mine, ca simbolurile raman statice si ca doar trairile se schimba in raport cu ele.
Mi-ai zambit si pot sa spun ca ai si ridicat tonul putin. Atat doar ca sa ma faci sa inteleg mesajul pe care vroiai sa mi-l transmiti.
Acum zambesc si eu. Fara sa imi revendic acele simboluri.
Imi dau de fapt seama ca ai vazut in poticneala mea doar inlantuirea, lipsa de curaj de a merge mai departe si a cauta. In mine, in altii, in ceea ce ma inconjoara.
Aproape de fiecare data ai reusit sa imi citesti tacerile. Uneori zambesti, uneori te revolti si ma certi iar alteori imi dai inapoi tacerile tale. Ma lasi sa caut in ele esenta gandului ce le naste, forta simtului ce le invaluie in praful ce ne inconjoara. Asta ca sa se stie ca sunt in lumina si in ochii tuturor.
Si gestul acesta al tau ma lasa sa zambesc, ma impinge sa ma privesc si sa te privesc...
Ai inteles mereu ca orice intentie a cuiva de a-mi inlantui fantezia ma face sa ma revolt, ma face sa scot din mine sacazul ce face ca vioara sa vibreze libera, ma face sa te iubesc...oriunde te-ai afla!

6 comentarii:

  1. Auzi, dar cafeaua unde-i?! Ca m-ai bagat si m-ai scos din ceata, m-ai aerisit in aerul inaltimilor, dar cofeina ioksam!
    Data viitoare sa o faci mai tare si sa-i pui doua de zahar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a facut placere sa lecturez aceste randuri in timp ce chiar imi savuram espresso-ul la orele diminetii. O declaratie de sentimente interesanta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice clipa de placere care nu poate sa fie evaluata inseamna o treapta mai sus spre ceva interesant...
    Iti multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  5. dedicatii pentru proaste prosti si lasi
    scrise intre papanasi
    servite proaspete si calde
    sa-ti stea-n gat cand nu se cade

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!!