2 decembrie 2008

Pugilism.....

Cum se construieste cinismul?
Ca sa realizezi un asemenea manual de dat lectii in constructia unei cruste frumos colorate si de consistenta gelatinei nu iti trebuie decat o mirabolanta stare de slabiciune.
Se spune ca meseria este bratara de aur si ca in tencuiala daca pui mai mult var peretele respira mai abitir. Nu am verificat asta dar raman adepta metodelor transante.
Asadar sa mai adaugam o folie la starea noastra de fiinte inapte sa relationam in momentele bizare ale vietii. Pornind de la termenul "vascuozitate" ne indreptam spre imaginea ideala a cinismului pe care ni-l dorim. Adica nu pot eu pot altii sa mi-l construiasca! "Toti avem senzatia de singuratate si inutilitate mai devreme sau mai tarziu" spunea un clasic in viata. Nici nu ai ce sa raspunzi la chestia asta pentru ca are omul dreptate. Nu poti sa-i crapi capul ca a emis o adevaraciune. Dar sunt un spirit liber deci pot sa protestez! Nu e asa domnule clasic in viata! Este doar o chestiune de amnezie temporara si indiferenta nascuta din comoditate. De cele mai multe ori in viata au importanta mai mare gesturile mici si delicate decat actele de eroism. Si nu e nici pe departe aplicata sintagma "da-mi ce am nevoie si cand imi trebuie", pentru ca asta este culmea egocentrismului. Eu merg pe principiul arata ca ai trecut pe acolo, chiar si in liniste, si e suficient. Si sa-ti mai spun ceva Domnule clasic in viata! Borcanele sparte si le ia in cap intotdeauna cel mai putin vinovat pentru ca asa e datul. Restul se sterg in dos cu mercantilismul care le confera o stare de bine in habitatul fals creat. Nu te lua de culoarea verde pentru ca e mai mult decat poti duce in noua vieti de pisica ce mereu cade in picioare! Iubesc felinele, iubesc verdele si detest cinismul construit de altii pe gelatina propriilor mele atitudini!!!
E divin sa te racoresti!

3 comentarii:

  1. Pugilismul, sau nobila arta, era un sport in care doi oameni se luptau cinstit fata in fata, pana cand cel mai bun dintre ei castiga.
    Dar vad ca tu esti adepta solutiei:dai tu, dai tu, dai tu, dau eu si gata !
    Si mai vorbeai de manusi: noroc ca nu ti le-ai pus ca pusese cineva niste potcoave inauntru.
    Parerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci io m-as lua oelaca de viata ta in ring, dar vad ca tii la spate o sticla de clor. Imi place verdele meu pe varul peretilor tai, asa ca am sa-ti urc in perinele din mansarda, am sa-ti inobilez pastrama si am sa astept sa mai scrii ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. :*:*:*:* fara discriminare pentru amandoi .....

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!!