26 aprilie 2010

Femeia care se vede...


El imi spunea ca femeia e ciclica precum luna si ca daca ai rabdarea sa-i observi aceasta ciclicitate e ca si cand ai palpa praful stelar. Fiecare patrat lunar are reverberanta in starea femeii. Nu stiu daca e demonstrat stiintific sau e doar un simbolism.
Se spune ca anumite curtezane au reusit asta la modul perfect. Insa in viata fiecarei femei de genul asta echilibrul a constat intr-o mare iubire. Curtezana este frumoasa, inteligenta, culta, diplomata. Este imbinarea aceea perfecta dintre minte si cunoasterea de sine. Insa acea iubire care te face sa te inalti si sa cobori le-a dat echilibrul. Si mereu in sufletul lor au tanjit dupa ea desi au constientizat ca niciodata nu poate fi a lor, decat sporadic. Chiar daca a fost impartasita, din varii motive, acel barbat nu a fost pe de-a-ntregul in viata lor.
O curtezana iluminata de o asemenea iubire este ca o candela vesnica. Frumusetea ei se transforma si se transpune in toate aspectele vietii.
Femeia care iubeste si pleaca dimineata de langa barbatul iubit straluceste.
Pielea ei miroase intr-un fel anume, ochii sunt limpezi si calzi, zambetul este linistit si lasa sa se vada dintii, dar nu in modul acela ironic. Miscarile ii sunt lascive si parca ai senzatia ca danseaza pe o muzica muta. Gesturile ii sunt elegante si cu tendinte de mangaiere a tot ce o inconjoara. Desi este prezenta, senzatia pe care o da este ca paseste in alta lume si priveste cu mare indulgenta micile viermuiri ale vietii din jurul ei.
Cand merge pe strada este de o demnitate calda, isi tine talia fixa si isi unduieste usor soldurile, cu pasi mici. Mainile ii sunt relaxate, cand isi aduce aminte de ceva placut vis a vis de barbatul ei isi trece degetele prin par si pleaca privirea in pamant, sau roseste. E o timiditate a sexualitatii ei care ii da o aura speciala. Cand are un pahar cu bautura in fata, nu conteaza ce contine, te priveste tinta in ochi insa de cele mai multe ori degetul aratator mangaie buza paharului. E un gest detasat si inconstient pentru ca undeva in mintea ei e acel barbat. Cand merge sa-si cumpere haine nu este focusata pe ceva anume, isi plimba degetele peste haine parca vrand sa le mangaie, are o detasare aproape palpabila.
Ce simte o femeie iubita?
Simte cum i se taie genunchii, cum i se opreste respiratia, se inroseste la fata si pe gat, ochii i se umezesc de dor si de placere, iar cei care sunt in jurul ei tac brusc si intorc capul sa vada la ce se uita, datorita schimbarii brusce. Il priveste cum se indreapta prin multime spre ea si starea aceea se intensfica. Parca intra in transa si abia astepta sa ajunga odata. El ajunge langa ea si primul lucru pe care il face e sa se apropie de urechea ei, sufla asa usor, o saruta sub ureche si ii spune: Stii ca iubirea te face sa arzi si asta vede toata lumea? Buna seara iubita mea iubita!
In momentul acela are senzatia ca lesina si ii era imposibil sa articuleze ceva. Se indeparteaza usor de ea, ii zambeste complice si o ia de mana. Este constient de faptul ca nu mai poate scoate nimic pe gura. Si atunci preia el initiativa pana, cat de cat, ea reuseste sa se adune.
Asa arata in lume o femeie care iubeste. Nu se poate afirma ca diamantul este cald dar se poate spune ca femeia care iubeste este asemeni diamantului in lumina perfecta.
Nimeni nu poate imortaliza clipa aceea a irizarilor de lumina, dar o simte.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!!