2 februarie 2010

Mantra tacerii..


Somnul nu mi-a ajuns. Imi doream sa nu imi rostogolesc trupul lovit in lumea ce afara ma astepta rece si inconsecventa.
Doream sa raman in somnul plin de intrebari aruncat divinitatii fara nume ce mi te-a scos in cale.
Insistam sa inteleg, in somnul ratiunii ce naste monstrii, de ce mana aceea nevazuta te-a impins in calea mea. Sa inteleg ce iti lipsea incat egoismul sortii sa se aplece asupra cararilor mele nedeslusite.
Am plasmuit in priviri si in pumni simboluri care altadata m-au durut. M-am oprit din cautare absorbind intrebari ce nu indrazneam sa mi le pun din teama de a nu trece in ochii altora granita nebuniei. Locul acela unde se frange totul in neguri singuratice impinse de gandirea rece mi-a starnit intotdeauna curiozitatea, mi-a provocat curajul cuvintelor si mi-a oprit cautarile.
Ma atingi si ma vezi chiar si prin opacitatea marionetelor mele prafuite. Imi opresti somnul din singura ta teama, aceea de a nu opri prelungirea clipei incandescente a trairii.
Dar eu?
Stii cu ce te pot rani cel mai tare?
Cu tristetea.
E o arma mortala cu doua taisuri. Te ucide pe tine si ma ucide prin tine si pe mine. Ma opune luminii si ma trimite undeva departe de unde nu o sa-ti aud chemarea. Undeva unde o sa ratacesc bezmetica si ravasita in cautarea acelei clipe. Un loc unde nu o sa pot sa scot in calea nimanui iubirea. Acolo revoltele mele o sa fie reci si inconsecvente asemeni lumii dogmatice ce o sa ma inconjoare.
De ce?
Pentru ca tu razi alaturi de mine punandu-mi in bratele fierbinti provocarea de a haladui goala si fericita.
Cum?
Luandu-te de piept si cu D-zeu pentru ceea ce simti.
Pana cand?
Pana cand, in hazardul meu, o sa strivesc in pumni clipa si o sa te hranesc cu tristetea mea.
De ce?
Pentru ca pentru mine, in dansul acesta nebun, neiubire nu exista si limita e doar cerul...

3 comentarii:

  1. vrei sa dormi si dormi... nici nu-ti imaginezi, vrei sa dormi si dormi... tu nu poti sa visezi, vrei sa dormi si dormi... doar perna ta o vezi, vei sa dormi si dormi... si nici ca vrei sa-i crezi, vrei sa dormi si dormi... ca ai dormit si ieri dar n-ai terminat

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta nu il comentez, aproape imi place. Din pacate nu scapi din contractul social. Nici nu injuri, nici nu esti calda.
    Dupa cititorul tau anonim se intelege ca nu ai terminat de dormit:))
    Ce ar fi sa te trezesti?
    Sorana te iubesc dar nu atat de putin incat sa te mint! E un text cam slab, frumusel, nu are forta. Nu m-am simtit jiggnit deloc:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti tare interesanta ...Ti-ai castigat o noua cititoare :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!!