30 martie 2009

Fluturele diligenta...


Nici macar nu mi-am pus intrebarea cat o sa traiasca fluturele meu. Nici macar nu m-am gandit ca s-ar putea sa fie distrus printr-un gest violent ce poate sa duca la o reincarnare a lui. Nu vreau sa ma gandesc la asta. Il prefer asa "universal". O vietuitoare, dintr-o specie aparte, din care sa-si ia fiecare ce vrea. Nu vreau sa simt compasiune pentru sacrificarea lui.
Pornind de la aceasta premisa am facut o scurta calatorie, imaginativa, cu fluturele meu. L-am trecut prin doua spatii total diferite.
Fluturele meu a devenit prima data dromader, parcurgand un desert pagan si insetat de creatie, purtandu-si in spinare cantitatea de apa necesara supravietuirii. I-am urmarit perseverenta si determinarea de a scoate din el magia gandurilor. Insa nu am avut puterea de a-l privi pana la sfarsit.
Am indreptat apoi diligenta timpului si mi-am asezat fluturele in sufletul unui miner. L-am coborat acolo in adancuri, l-am facut sa sparga piatra din jurul filonului ce ducea la sursa lui de adevar, sursa pe care el o considera distructiva..
Eu am obosit, el nu.
Apoi ne-am intors amandoi acasa. Nu a facut nici o remarca. S-a asezat in coltul lui si parca din zbaterea aripilor vroia sa-mi arate ca s-a regasit si in soare si in intuneric.
Nu a fost o desavarsire ci mai degraba o intelegere ca drumul spre desavarsire este o sete permanenta....

On garde un soleil
Au fond de nous
Un feu qu'on reveille
Malgre tout
Malgre les douleurs d'hier
Tout a coup on espere...

Je n'attendais que vous - Garou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!!